Inspiratie

Persoonlijke ontwikkeling, het mag er zijn.

door | Inspiratie, persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling door bijvoorbeeld een cursus te volgen of naar een coach te gaan, was jaren geleden niet erg hip. Het was eigenlijk ronduit taboe. Dat is in de loop van de jaren wel veranderd. Meer mensen gaan naar een coach of volgen een cursus en praten daar openlijk over.

Persoonlijke ontwikkeling is een onderdeel van het leven

Jezelf als persoon ontwikkelen zit niet meer in de taboe zone. En dat is maar goed ook, want persoonlijke ontwikkeling is onderdeel van het leven. Ook als je het niet wilt! Je kent het wel,  je hebt met een teamleider te maken die je arrogant vindt, je voelt je onzeker omdat je ander werk moet zoeken, of je kinderen bereiken een leeftijd waarop ze meer afstand van je nemen. Allemaal menselijke dingen. Misschien herken je deze voorbeelden niet, maar heb je andere dingen in je leven waarmee je wel eens worstelt. Of waar je niet een twee drie een oplossing voor hebt.

Wat kun je zelf doen?

Natuurlijk leggen we dan soms graag de schuld bij de ander of steken we ons hoofd zo lang mogelijk in het zand. Maar vroeg of laat zul je er toch zelf iets mee moeten. Wat je kunt leren om ergens mee te dealen is heel persoonlijk. Misschien is het voor jou op dit moment nodig om te leren loslaten, of juist voor jezelf te durven opkomen. Of zit je in een situatie die je ‘dwingt’ om je eigen krachten eens te gaan ontdekken? Gelukkig maar…persoonlijke ontwikkeling is iets geworden wat er gewoon mag zijn, waar je het over kunt hebben en waar je, als het niet helemaal alleen lukt, ook nog wat hulp bij kunt zoeken.

Gelukkig maar, het mag er zijn!

 

DANKWOORD IN BEELD

♥ Met dank aan de fotograaf voor het beschikbaar stellen van de afbeelding!

-Wil je meer weten over de foto of de fotograaf? Klik dan op de link in het rood.-

Matthew Wiebe

Unsplash CC0