Ontdek je kracht!
Een ‘frisse’ blik op je talent

Ontdek hoe bijzonder en uniek jij bent.
En hoe dit inzicht van invloed kan zijn op jouw leven.

Echt iets voor jou?
Scroll naar beneden voor meer informatie.
Ontdek je kracht

Ben jij toe aan ‘een frisse blik’ op jouw talent?

Weet je niet waar je goed in bent of wat jou bijzonder maakt? Denk je regelmatig dat anderen slimmer zijn dan jij? Zoek je naar werk dat beter bij jouw kwaliteiten past of zoek je iets dat je met passie zou kunnen doen? Kun je hard of kritisch zijn naar jezelf wanneer je dingen moeilijk vindt? Wil jij graag weten wat je talenten zijn?
Dan is deze online training echt iets voor jou!

Nieuwe online training:
Een ‘frisse’ blik op je talent.

Ben je nieuwsgierig naar deze online training? Stap voor stap ontdek je jouw bijzondere talenten en hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse leven! De training laat je op een leuke en interactieve manier kennismaken met je sterke punten, die je wellicht helemaal niet verwacht!

Praktisch Plezierig Persoonlijk

‘Het is zo anders! Ik heb zoiets nog nooit ergens gezien’ horen we cursisten zeggen over de online cursus.

En dat is precies wat we voor ogen hadden. Geen saaie stof, maar veel afwisseling door middel van filmpjes, informatie, opdrachten, foto’s en geluidsfragmenten. Het is fun to do en praktisch doordat je met een werkboek werkt. Zo krijg je inzicht in jezelf. Inzicht dat je meteen kunt toepassen. Elke les kun je volgen op je pc, laptop, tablet of telefoon. Op jouw manier, in jouw tempo.

Hoe werkt de training?

De volledige cursus staat voor je klaar in jouw persoonlijke leeromgeving zodra je inschrijving is afgerond.

Je werkt op jouw moment, in jouw tempo.

Het programma bestaat uit 30 lessen van ongeveer 10 tot 15 minuutjes. Een les voor elke dag. Maar de ene dag heb je misschien meer tijd en energie. Daarom kun je steeds het tempo en moment kiezen dat bij je past.

Je werkt vanaf je pc, tablet of telefoon.

We begrijpen dat je niet altijd vanaf dezelfde plaats wilt werken. De training is te volgen op je pc, tablet of smartphone. Je logt in op jouw persoonlijke leeromgeving. Altijd en overal.

Je leert hoe jij het liefst leert.

Iedereen leert op een andere manier. Daarom wisselen we tekst, video, audio, afbeeldingen en opdrachten af. Je leert door te luisteren, te kijken, te lezen en te doen. Een mooie afwisseling voor een optimaal effect.

Persoonlijk werkboek

Je werkt met een persoonlijk werkboek.  Het werkboek krijg je na aankoop van de cursus thuisgestuurd. In het werkboek staan inspirerende opdrachten en er is ruimte voor jouw inzichten. Na de training is je werkboek gevuld met jouw unieke ervaringen. Om steeds weer gebruiken.  

Een andere kijk op intelligentie…

De training is gebaseerd op de meervoudige intelligentie theorie van Howard Gardner. Tijdens de online training ontdek je stap voor stap jouw unieke talenten door het maken van je persoonlijke intelligentieprofiel!

De wetenschapper Howard Gardner ontwikkelde deze theorie de afgelopen tientallen jaren. In tegenstelling tot de normale kijk op intelligentie, zegt Gardner dat er minstens negen verschillende intelligenties zijn.

Bij iedereen zijn deze intelligenties aanwezig maar de een is van nature sterker aanwezig dan de ander. Iedereen heeft een andere en unieke combinatie van intelligenties, Het is een andere kijk op intelligentie die recht doet aan de verschillende talenten die mensen hebben. De training is gebaseerd op deze theorie.

Het is dus niet de vraag of je intelligent bent, maar op welke manier je intelligent bent! 

Is deze training echt iets voor jou?

De afgelopen jaren, hebben we geluisterd naar veel bijzondere mensen die niet altijd zelf duidelijk kunnen herkennen waarin hun specifieke kracht zit. We creëerden deze cursus om die kracht te helpen ontdekken.

We zijn er zeker van dat deze cursus jou kan helpen als je ooit iets denkt als:

“Ik denk vaak dat anderen slimmer zijn dan ik”
“Ik zou niet weten wat mij bijzonder maakt”
“Ik kan er moeite mee hebben om reacties van anderen te begrijpen”
“Ik wil mijn hart volgen maar kan ik daar mijn geld mee verdienen?”
“Ik zoek ander werk, maar ik weet niet goed waar ik het moet zoeken”
“Ik zou wel graag een muziekinstrument willen spelen, maar kan ik dat wel?”
“Welk vrijwilligerswerk past echt bij mij?”
“Ik ben gestrest omdat ik niet weet welke studie echt bij mij past.”
“Hoe kan ik mijn werksituatie wijzigen zodat het beter bij mij past.”
Wat levert het je op?

Wanneer je weet hoe je intelligent bent dan kun je dat inzicht meteen gebruiken in je dagelijkse leven.  In de ster zie je vijf gebieden waarop je het inzicht dat je hebt gekregen kunt toepassen.  

.
Z

Het helpt je bij het kiezen van een studie.

Z

Je kunt het gebruiken bij het zoeken naar een baan of vrijwilligerswerk. Of misschien wil je je huidige werksituatie aanpassen zodat die beter bij je talenten gaat passen.

Z

Inzicht in jouw intelligentie helpt je om jezelf te bevestigen en je zelfvertrouwen te laten groeien.

Z

Acceptatie van je zwakkere kanten is makkelijker wanneer je weet waar je krachten liggen.

Z

Onbewuste verlangens kunnen zichtbaar worden.

Z

Je kunt meer begrip opbrengen voor mensen die op een andere manier intelligent zijn dan jij. Waardoor je relaties met anderen kunnen veranderen of verbeteren.

Ga het ontdekken!

.
WAT ONZE CURSISTEN OVER ONS ZEGGEN

“Ik vond het een feest van herkenning!

Voor mezelf en  voor de mensen om me heen.”

Nanda van Eck

Office manager

“Het is een cadeau aan jezelf. Ik ben van mening dat iedereen dit verdient!”

Angela Snoeij

Kindercoach, "Zo blij als"

“De cursus over meervoudige intelligenties laat je op een leuke en interactieve manier kennismaken met je sterke punten, die je wellicht helemaal niet verwacht!”

Laura Racké

Studente psychologie

“In de hectiek van de dag, was deze cursus een momentje voor mezelf!
Dit opent je ogen voor een nieuwe blik op de wereld”

Sascha Zonneveld

Coördinator, Home-Start

Iedereen heeft talenten en is bijzonder.

Ja! Maar geloof jij dat ook?

We ontmoeten veel mensen die daar aan twijfelen. Hierdoor kunnen ze niet voluit zichzelf zijn en vanuit hun eigen kracht leven.

Een belangrijke oorzaak daarvoor ligt in onze maatschappij verankerd. We leren niet om iedereen op zijn bijzondere waarde te schatten. We leven in een maatschappij die denkt in beter en slechter en we hebben geleerd om onszelf te vergelijken met anderen op een verkeerde manier.

Het duidelijkste voorbeeld daarvan is ‘intelligentie’. Zodra we naar school gaan worden we getest en gemeten, we krijgen cijfers en cito-scores. Al van jongs af aan zijn we gewend om onszelf te meten langs die meetlat. En we meten onszelf ook aan anderen. Zo heb je je mogelijk een beeld gevormd van hoe waardevol jij bent.

Wist je dat bijna alle cijfers en scores die je kreeg in je jonge jaren te maken hebben met taal, met rekenen, met logisch en ruimtelijk inzicht én met het vermogen om feiten te kunnen ‘stampen’?

Maar wat als…

je goed bent in vormgeving en kleur? Je met je handen mooie dingen kunt creëren? Of wanneer je inzicht hebt in mensen? Of wat als filosoferen voor jou een vanzelfsprekende bezigheid is? Of wanneer je denkt in ritmes en melodieën? Is dat dan niet intelligent?
Er zijn nog veel meer voorbeelden dan die we hier noemen. Op school en in de intelligentietests wordt dit niet gemeten. Toch hebben deze voorbeelden ook allemaal met intelligentie te maken!

Wat vragen onze cursisten vaak?
Is de cursus voor mij geschikt?
De cursus is voor jou geschikt als je wilt ontdekken wat jouw unieke talenten en verlangens je kunnen brengen in je dagelijkse leven. Zodat:

  • Je kunt gaan doen wat werkelijk bij je past in je werk, vrijwilligers werk, studie of vrije tijd. 
  • Je je zekerder gaat voelen over jezelf waardoor je zelfvertrouwen kan groeien.
  • Je met meer begrip en zachtheid naar jezelf kunt kijken.
  • Je je verlangens leert kennen en ze kunt gaan volgen.  
  • Je anderen beter leert begrijpen waardoor je beter kunt samenwerken en je relaties verbeteren.

 

 

Hoeveel tijd neemt de cursus in beslag?
  • De cursus heeft 30 lessen. Een les voor elke dag. Een investering in jezelf van een maand. Maar je kunt er zo lang of zo kort over doen als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld pauzes inbouwen zodat je meer tijd hebt om de stof te integreren in je dagelijkse leven. Je kunt sneller gaan wanneer je extra tijd hebt. Jij bepaalt zelf je tempo.
  • De tijdsbesteding per les is ongeveer 10 tot 15 minuten. De laatste les zal iets meer tijd vragen omdat de er meer opdrachten in aangeboden worden. Natuurlijk is het afhankelijk van hoe intensief je de cursus volgt. De cursus levert je nog meer op wanneer je de stof meeneemt en toepast in je dagelijkse leven.
Wat heb ik nodig om de cursus te kunnen volgen?
  • Een e-mail adres waarop je jouw unieke inlogcode op kunt ontvangen.
  • Een smartphone, tablet of computer met internetaansluiting om de lessen online te kunnen volgen.
  • Een paar oortjes wanneer je de cursus wilt volgen in gezelschap van anderen.
Wanneer kan ik starten met de cursus?
Je kunt op ieder moment starten. Zodra je je hebt ingeschreven, ontvang je een mail met een inlognaam en wachtwoord waarmee je kunt inloggen in jouw persoonlijke leeromgeving.
Hoe log ik in en krijg ik toegang tot de cursus?
Rechts bovenin de website kies je voor ‘inloggen’. Als je inlogt kom je op de pagina ‘mijn cursussen’. Hier zie je de door jou gekochte cursus staan. Klik op deze cursus. Je komt nu op de pagina waar je alle lessen van deze cursus in een overzicht ziet staan (een beetje naar beneden scrollen). Je kunt nu een les selecteren door op de naam te klikken.

Een ‘frisse’ op je talent.

Jij bent intelligent! Net als iedereen!
Ja!

Dit is een cursus voor mij.

Klik op de button en schrijf je in voor de cursus.
Je kunt direct beginnen!
Veel plezier.